Μιλφέιγ σοκολάτας με αφράτη κρέμα σοκολάτας και τραγανή σφολιάτα

524787319

Υλικά για 4 άτομα

4 φύλλα σφολιάτας
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα

2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κρόκους αβγών
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βάζετε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα ταψί, τρυπάτε την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει καλά η κρέμα.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα, ανακατεύετε καλά για να ενωθούν τα υλικά και αφήνετε να κρυώσει η κρέμα.

Βγάζετε από το φούρνο τα φύλλα σφολιάτας και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Κατόπιν στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας σε μια βαθιά τετράγωνη πιατέλα ή σε ένα τετράγωνο πυρέξ, απλώνετε τη μισή από την κρέμα σοκολάτας και από πάνω βάζετε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζετε με το τρίτο φύλλο και βάζετε την πιατέλα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζετε το μιλφέιγ από το ψυγείο και τρίβετε στην επιφάνεια του το τέταρτο φύλλο.

Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.



There are no comments

Add yours