Εύκολη συνταγή για το αγαπημένο γλύκισμα – Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα

60548122

Υλικά για 4 άτομα

450 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
170 ml αραβοσιτέλαιο
100 γρ. λευκή ζάχαρη
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 κουταλιές κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Στον κάδο ανακατεύετε όλα τα υγρά και προσθέτετε τη ζάχαρη.

Χτυπάτε στο μίξερ μέχρι για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και σε δόσεις το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μία απαλή ζύμη.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 μέρη και τα 2/3 τα απλώνετε με τα χέρια σε μία φόρμα για τάρτες, διαμέτρου 28-30 εκ. και το 1/3 το χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε τα κορδόνια στο πάνω μέρος της.

Ψήνετε την πάστα φλώρα φράουλα στον αέρα, στους 175 °C για 35-40 λεπτά, την αφήνετε να κρυώσει πριν την κόψετε.



There are no comments

Add yours