Δες τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις το αλκοόλ …

f105a10c98e947e2bae27ecc8414ec5f

Δεν μιλάμε για δυο τρία ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα, αν όμως πίνετε τακτικά και σκέφτεστε να το κόψετε ή να κάνετε ένα διάλειμμα, θα αλλάξουν κάποια πράγματα στο σώμα σας. Προς το καλύτερο!

Θα χάσετε βάρος
Το αλκοόλ περιέχει σχεδόν 9 θερμίδες ανά γραμμάριο, όσο δηλαδή και το λάδι. Και πέρα από τη θετική επίδραση που μπορεί να έχουν κάποια αλκοολούχα ποτά στην υγεία σας, όπως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στη λειτουργία της καρδιάς σας, οι θερμίδες είναι κενές, δηλαδή χωρίς θρεπτική αξία. Αν κόψετε το αλκοόλ, και δεν το αντικαταστήσετε με άλλο ποτό με κενές θερμίδες όπως τα αναψυκτικά, να περιμένετε πως σύντομα θα δείτε το νούμερο στη ζυγαριά σας να μικραίνει.

Θα λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός σας
Άλλος ένας λόγος για τη μείωση των κιλών είναι η βελτίωση του μεταβολισμού. Όταν βάζετε αλκοόλ στον οργανισμό σας το σώμα σας το χρησιμοποιεί ως καύσιμο, αφήνοντας στην άκρη άλλες πηγές όπως το λίπος. Όταν πάψετε να του προσφέρετε αυτή την εναλλακτική, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα αποθέματα ενέργειας που διαθέτει.

93d5c5e7f7184e5cb96370a8d2440e67

Θα κοιμάστε καλύτερα
Μπορεί μετά από μερικά ποτά να αποκοιμιέστε στο λεπτό, συνήθως όμως ο ύπνος αυτός είναι διαταραγμένος, που σημαίνει πως δεν είναι το είδος του ύπνου που θα ξεκουράσει και θα ανανεώσει το σώμα και το μυαλό σας. Επιπλέον, μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Alcoholism: Clinical & Experimental Research βρήκε πως η κατανάλωση αλκοόλ πριν από τον ύπνο αυξάνει τα κύματα άλφα στον εγκέφαλο, τα οποία τον εμποδίζουν να μπει σε διαδικασία πραγματικής ανάπαυσης.

Θα δείχνετε νεότεροι
Το αλκοόλ είναι διουρητικό. Σε αντίθεση όμως με την επιθυμητή διούρηση που προκαλούν τροφές και ροφήματα, π.χ. το πράσινο τσάι, το αλκοόλ «ξηραίνει» τον οργανισμό αφού μειώνει την παραγωγή της αντιδιουρητικής ορμόνης στο σώμα που το βοηθά να συγκρατεί νερό. Όταν πίνετε συχνά αλκοόλ, αυτό καταλήγει να φαίνεται στην επιδερμίδα σας, η οποία είναι άτονη, θαμπή και αφυδατωμένη. Όλα αυτά αντιστρέφονται όταν κόψετε το αλκοόλ.

Αλλάζουν οι πιθανότητές σας για διάφορες ασθένειες
Ωστόσο αυτό έχει διπλή ανάγνωση: Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώνει τις πιθανότητες για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό. Επίσης, όταν ένας άνθρωπος που γενικά πίνει μικρές ποσότητες αλκοόλ το κόψει, αυξάνονται ελαφρώς οι πιθανότητες για διαβήτη και θνησιμότητα. Τα καλά νέα, τώρα. Κόβοντας το ποτό, μειώνονται οι πιθανότητες να παρουσιάσετε ορισμένες μορφές καρκίνου. Σύμφωνα με το αμερικανικό ίδρυμα National Cancer Institute, το αλκοόλ έχει σχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του στόματος, του ήπατος, του μαστού, του εντέρου και του πρωκτού, ενώ όσο περισσότερο πίνει κανείς τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος.There are no comments

Add yours