Αυτό είναι το πραγματικό νόημα 12 μερικών καθημερινών αντικειμένων που χρησιμοποιούμε συνέχεια

unnamed-file-2-750×430

Σήμερα, αποφασίσαμε να σας μιλήσουμε για το πραγματικό νόημα μερικών καθημερινών αντικειμένων που χρησιμοποιούμε συνέχεια:

Γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο δεν είναι διατεταγμένα με αλφαβητική σειρά;

53-47

Ο λόγος είναι για να μην είναι κοντά τα πλήκτρα που χρησιμοποιούνται συχνά και μπερδευόμαστε. Μπορεί το σύστημα QWERTY να μην είναι τέλειο, αλλά πλέον το έχουμε συνηθίσει.

Τι κάνει αυτή η μαύρη κουκίδα;

56-32

Αυτό είναι ένα μικρόφωνο που μειώνει τον θόρυβο. Βοηθάει να αποκόπτεται ο θόρυβος του περιβάλλοντος όταν μιλάμε ή τραβάμε βίντεο.

Γιατί τα παπούτσια έχουν πλαστική επικάλυψη πάνω από τα δάχτυλα;

57-25

Κάποτε χρησιμοποιούνταν μόνο για αθλήματα. Και η πλαστική επικάλυψη ήταν για να προστατεύονται τα δάχτυλα από ατυχήματα.

Γιατί τα Converse έχουν τρύπες στα πλάγια;

58-27

Αυτές οι τρύπες έχουν φτιαχτεί για να βοηθούν την κυκλοφορία του αέρα στα πόδια ώστε να μην ιδρώνουν.

Τι κάνει αυτό το κυλινδρικό πράγμα στην άκρη του φορτιστή;

59-27

Μειώνει θόρυβο υψηλών συχνοτήτων στα ηλεκτρικά κυκλώματα. Με άλλα λόγια, μονώνει το λάπτοπ από τον ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο.

Γιατί υπάρχουν αυτά τα φουσκώματα στο κάτω μέρος του μπουκαλιού;

60-23

Αυτά τα φουσκώματα χρησιμοποιούνται στην διαδικασία της παραγωγής για να διαμορφώσουν έναν αριθμό και να υποδείξουν ελαττωματική συσκευασία.

Γιατί τα μπουφάν «parkas» ανοίγουν στο κάτω μέρος;

61-27

Κάποτε ήταν μπουφάν που χρησιμοποιούσαν στον στρατό. Η ουρά του μπουφάν ήταν πολύ πιο μακρυά και μπορούσε να τυλιχτεί στους αστραγάλους για να μην κρυώνουν.

Γιατί υπάρχουν κοψίματα στο ψωμί;

62-35

Ούτε οι αρτοποιοί δεν ξέρουν. Κάποιοι λένε πως έτσι δεν σπάει το ψωμί στο ψήσιμο. Αν και άλλοι υποστηρίζουν πως οι λόγοι είναι καθαρά αισθητικοί. Η δεύτερη εξήγηση φαίνεται πιο λογική.

Γιατί ένας κωδικός PIN έχει μόνο 4 ψηφία;

65-26

Το 1996, ο James Goodfellow σκέφτηκε την ιδέα του PIN για να προστατευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Αρχικά, ο κωδικός είχε 6 ψηφία. Αλλά η γυναίκα του ισχυρίστηκε πως τον ξεχνούσε συνεχώς και έτσι το μείωσαν σε 4 ψηφία.

Γιατί υπάρχουν χρωματισμένοι κύκλοι στα πακέτα τροφίμων;

66-26

Αυτοί οι κύκλοι σχετίζονται με την συσκευασία και δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο. Δείχνουν τι μελάνια χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτεί αυτή η συσκευασία.

Ποιος είναι ο λόγος που υπάρχουν γούνες στα μπουφάν;

Αυτά τα μπουφάν εμπνεύστηκαν από ανθρώπους που έμεναν στον Βορρά. Για να προστατέψουν τα πρόσωπά τους από το κρύο, έραβαν κομμάτια γούνας πάνω στην κουκούλα. Σήμερα, είναι κυρίως διακοσμητικές.

Γιατί ο κουμπαράς έχει σχήμα γουρουνιού;

70-21

Στην μεσαιωνική Αγγλία, οι άνθρωποι φύλαγαν τα χρήματά τους σε πήλινα βάζα που αποκαλούσαν “pygg jars,“ από την λέξη ”pygg“ (πηλός με πορτοκαλί χρώμα). Με τον καιρό, αυτά τα βάζα εξαφανίστηκαν αλλά η φράση παρέμεινε.

Σύντομα, το ”pygg“ μετατράπηκε σε ”pig,» και ο κόσμος άρχισε να φτιάχνει κουμπαράδες σε σχήμα γουρουνιού.There are no comments

Add yours