Τσιόδρας: «Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή στην ΠΓΔΜ»

tsiodras-353×221

«Φάνηκε ότι ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας τα βρίσκουν μια χαρά. Ο κ. Τσίπρας στην ουσία είναι όμηρος του κ. Καμμένου γιατί αυτό που θέλει να κάνει είναι να διατηρήσει τον κυβερνητικό συνασπισμό και οποιοσδήποτε υπουργός διαφωνεί με τον κ. Καμμένο φεύγει από την κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη χθεσινή παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

«Έχει αναδειχθεί (ο κ. Καμμένος) σε πολιτικό pacman, προχωράει, ο κ. Φίλης διαφωνεί μαζί του και φεύγει από την κυβέρνηση, ο κ. Μουζάλας το ίδιο, ο κ. Κοτζιάς τώρα… Έχουμε μια σειρά υπουργών, οι οποίοι έχουν έρθει σε σύγκρουση με τον κ. Καμμένο και βλέπουν την έξοδο από την κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, επισημαίνοντας πως αυτό που αποδεικνύεται είναι πως «ο κ. Τσίπρας θέλει τη διατήρηση του κυβερνητικού συνασπισμού».

«Είναι κωμικό να ακούς από τον πρωθυπουργό πως δεν θα ανεχθεί καμία διαφωνία και δεν διώχνει από την κυβέρνηση αυτόν, ο οποίος έχει διαφωνήσει αλλά αυτόν που είναι ο κατ” εξοχήν υπερασπιστής της κυβερνητικής γραμμής», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή στην ΠΓΔΜ ενόψει της ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή της γείτονος, εκτιμώντας πως «σίγουρα λειτουργεί αρνητικά, γιατί βλέπουν ότι […] σε μια σύγκρουση μ” αυτόν που ήταν αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών κερδίζει ο κ. Καμμένος, ο οποίος ήταν εναντίον».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, «στέλνετε έτσι ένα μήνυμα στη γειτονική χώρα και τους βουλευτές του VMRO, που πιθανώς σκέφτονταν να ψηφίσουν (υπέρ των συνταγματικών αλλαγών)».Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των συντάξεων, ο κ. Τσιόδρας είπε πως «η μείωση έχει ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και ήταν ένα μέτρο που δεν θα χρειαζόταν αν είχαμε ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία τα τελευταία χρόνια» και εξέφρασε την ευχή «να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ισχύσει».There are no comments

Add yours