Τι ανέφερε ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης για τη Football League και για την Κάρτα Υγείας

1992733-353×221

Την εκτεταμένη χρήση VAR προς το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στη Super League και την πλήρη από τη νέα σεζόν (2019-20), εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση, αλλά η ευθύνη για το πότε θα μπει το Video Assistant Referee στη ζωή μας αφορά την ΚΕΔ και τη FIFA.

«Εμείς είμαστε εντός του προγραμματισμού. Για να γίνει ένας διεθνής δημόσιος διαγωνισμός είχαμε υπολογίσει ότι θα χρειαστούν εννέα μήνες από τότε που θα πάρουμε το «πράσινο φως». Νομίζω ότι αυτή την εβδομάδα θα ανοίξουν οι φάκελοι. Εάν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν ενστάσεις, το Γενάρη θα έχουμε εγκατεστημένο ανάδοχο. Από εκεί και πέρα, πότε το VAR θα είναι έτοιμο είναι θέμα της FIFA και της Ομοσπονδίας», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

Και συμπλήρωσε επί του θέματος: «Τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα είναι απλά. Με βάση τη διεθνή εμπειρία, προς το τέλος της σεζόν θα μπορέσουμε να έχουμε πλήρη ή πιλοτική εφαρμογή, ανάλογα με τι θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Σε πλήρη εφαρμογή σε όλα τα γήπεδα θα είναι από τη νέα περίοδο. Αλλά, η μπάλα δεν είναι στα δικά μας πόδια, είναι στα πόδια της ΚΕΔ και της FIFA. Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε εκτεταμένη χρήση προς το τέλος της περιόδου και πλήρη τη νέα».

Για τη Football League ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είπε: «Μέχρι αύριο θα έχει γίνει η συνάντηση, θα δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά μην ψάχνουμε να βγάλουμε λαγούς από το καπέλο. Η πρόταση της Πολιτείας είναι η ίδια τα τελευταία τρία χρόνια. Βοηθάμε να βρεθούν τηλεοπτικά συμβόλαια και χορηγοί, αλλά δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν. Ό,τι βοήθεια μπορούμε να την παρέχουμε θα την κάνουμε και κυρίως με τις αλλαγές που έρχονται τη νέα χρονιά και την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος».

Τέλος, για την Κάρτα Υγείας, ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Φαίνεται ότι για κάποιο λόγο ειδικά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει κάποιες καθυστερήσεις. Ενώ υπάρχει από 3 Αυγούστου και υπουργική απόφαση και επιστολή της ΓΓΑ προς τις ομοσπονδίες, οι ΕΠΣ επικαλούνται ότι άργησαν να ενημερωθούν. Οι ΕΠΣ ισχυρίζονται ότι ενημερώθηκαν 4 Οκτώβρη και αυτό είναι πρόβλημα. Δεν έχω εναλλακτική από το να δώσω παράταση».There are no comments

Add yours