Κινέζικη λιχουδιά για ένα ιδιαίτερο ορεκτικό – Spring rolls με γαρίδες

shutterstock285208673

Υλικά για 6 άτομα

20 φύλλα ειδικά για spring rolls
20 γαρίδες μεγάλες (χωρίς κέλυφος και εντεράκι με την ουρά)
1 μεγάλο πράσινο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Για το μαρινάρισμα

1,5 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και πολτοποιημένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό από λάιμ
1/4 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1/4 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ
1/3 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι σκόνη

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και στεγνώνετε τις γαρίδες με μια χαρτοπετσέτα.

Τοποθετείτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.

Τυλίγετε κάθε γαρίδα με ένα φύλλο ζύμης αφήνοντας την ουρά να εξέχει.

Μέσα σε κάθε φύλλο μαζί με την γαρίδα προσθέτετε επίσης λίγο από το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Κλείνετε καλά το κάθε spring roll για να μην ανοίξει κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Αλείφετε με λίγο νερό τις άκρες του φύλλου και σφραγίζετε το ρολό.

Τοποθετείτε αρκετό λάδι για βαθύ τηγάνισμα σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνετε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια/δυνατή φωτιά.

Τηγανίζετε τα spring rolls μας μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ακόμα ζεστά και συνοδεύετε με γλυκόξινη σάλτσα.



There are no comments

Add yours