Τι ζήτησε από την επίτροπο Ανταγωνισμού ο Γιάννης Δραγασάκης

best-353×221

Συνάντηση με την Επίτροπο για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης έθεσε το θέμα της αναμόρφωσης του καθεστώτος των περιφερειακών ενισχύσεων, σημειώνοντας την ανάγκη οι πόροι να κατανέμονται όχι μόνο με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ αλλά και με ποιοτικά κριτήρια, όπως πχ το ύψος της ανεργίας και η νησιωτικότητα, που αποτυπώνουν περισσότερο καθαρά τις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε περιφέρειας.

Η επίτροπος είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να υπάρξουν αναμορφώσεις και βελτιώσεις στο πλαίσιο της σημασίας που δίνει η ΕΕ, προκειμένου οι χώρες μέλη και οι περιφέρειες να αξιοποιούν, σε στενή πάντα συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον καλύτερο τρόπο τη διαχείριση των πόρων, καθώς είναι εκείνες που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες και μπορούν να σχεδιάσουν τις καταλληλότερες παρεμβάσεις.

Επίσης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επίτροπος εξέφρασε την ικανοποίησης της για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εκδοθεί η Οδηγία της ΕΕ για την ευθυγράμμιση της επιβολής των κανόνων περί ανταγωνισμού με την ψηφιακή εποχή και την αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού στην ΕΕ.There are no comments

Add yours