Το σπίτι του Γιάννη Γαλάτη στην Ραφήνα, σώθηκε από θαύμα.

pjimage-1-4-750×430

«Γύρω στις 4 το μεσημέρι μου τηλεφώνησε η γυναίκα που προσέχει το σπίτι μου λέγοντάς μου φοβισμένη: “Γιάννη, θα καούμε! Η φωτιά είναι τώρα στο Νταού Πεντέλης, αλλά με την κατεύθυνση του ανέμου βλέπω να φτάνει ως εμάς. Κάτι πρέπει να κάνουμε’’

Επί τέσσερις ώρες ο Κώστας με τη βοήθεια της Σταύριας και μιας οικογένειας Αλβανών, που μένει δίπλα μας, κατάβρεχαν το σπίτι.

Τελικά, ο άνεμος σταμάτησε όταν η φωτιά κόντευε να φτάσει στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται περίπου είκοσι μέτρα μπροστά από το σπίτι μου.

Αυτό το λες και θαύμα…» υποστηρίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι κάηκε μόνο η σημαία που βρισκόταν στην εκκλησία.

Ο σχεδιαστής Γαλάτης το άνοιξε σε οικογένειες που δεν έχουν που να μείνουν μετά την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή.

«Με το που ξέσπασε η φωτιά έδωσα εντολή στον φύλακα του σπιτιού στη Ραφήνα , τον κύριο Κώστα, να φιλοξενήσει οποιονδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη και δεν έχει πού να μείνει.

«Με όλη μου την καρδιά φιλοξενώ οποιονδήποτε έχει ανάγκη που επλήγη από τις φωτιές της ανατολικής Αττικής» είπε στην «Espresso» ο Γιάννης Γαλάτης, ο οποίος ήδη πρόσφερε στέγη σε μια οικογένεια πυρόπληκτων της περιοχής του που έχασε το σπίτι της, ενώ δυστυχώς το ένα μέλος της, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, δεν τα κατάφερε.

Έτσι η κυρία Βούλα, που το σπίτι της ήταν κοντά στο δικό μου και βρέθηκε στον κυκλώνα της φωτιάς, ήρθε με τον άντρα της και τον έναν της γιο να μείνουν στο σπίτι μου για να νιώσουν πιο ασφαλείς.

Δυστυχώς, χτες τη χάσαμε. Μου τηλεφώνησε ο γιος της και μου είπε κλαίγοντας το κακό μαντάτο. Δύο μέρες πριν την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο, λόγω σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων.

Στενοχωρήθηκα πολύ, γιατί την κυρία Βούλα τη γνώριζα πολλά χρόνια, ήταν πολύ καλή γειτόνισσα και φίλη των αδελφών μου, της Αναστασίας και της Φραγκίσκης. Μπορώ να πω ότι την έβλεπα και σαν μάνα μου…» λέει ο Γαλάτης.

Το πολυτελές σπίτι του Γαλάτη στη Ραφήνα σώθηκε από την προνοητικότητα μιας φίλης του.There are no comments

Add yours