Για νέο μνημόνιο μιλά ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης

kalafatis2.thumbnail

«Ο συνεταιρισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν αντέχει άλλο» εκτιμά ο βουλευτής της Νέας Δημορκατίας Σταύρος Καλαφάτης, προβλέποντας πως ανά πάσα στιγμή «μπορεί να προκύψουν εκλογές».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Θεσσαλονίκης» κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως ήδη σχεδιάζει την απόδρασή της. «Κάποιοι, άλλωστε, άρχισαν να συνδέουν τις αποφάσεις τους με τις εξελίξεις στα Σκόπια. Αφήνουν να φανεί πως εάν οι Σκοπιανοί πουν «ναι»» στο δημοψήφισμα, οι ίδιοι θα το βάλουν αμέσως στα πόδια» αναφέρει.

Ο κ. Καλαφάτης επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας «ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση». Υποστηρίζει μάλιστα ότι «η κυβέρνηση – σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της- έχει ήδη οργανώσει αποστασία αντιπολιτευόμενων βουλευτών κόντρα στη βούληση των κομμάτων τους».

Σε ό,τι αφορά την έξοδο από τα μνημόνια αναφέρει πως υφίσταται κείμενο που φέρει τον τίτλο «Συμπληρωματικό Μνημόνιο» με 20 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την περίοδο ως το 2022. «Εάν δεν θέλουν να το πουν τέταρτο Μνημόνιο, ας το πουν «συμπληρωματικό». Είναι πάντως νέο μνημόνιο (…) που προβλέπει αυστηρή εποπτεία, επιβάλλει πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα 5,2 δισ. ευρώ, περικοπές συντάξεων, πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και νέα μείωση του αφορολόγητου» επισημαίνει.There are no comments

Add yours