Κίνδυνος για «καμπάνα» από τη FIFA

AP_18175527029945-353×221

Αγγλία και Βέλγιο αναμετρώνται την Πέμπτη στο παιχνίδι που θα κρίνει την πρωτιά στον 7ο Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και στο παιχνίδι που για κάποιους στη Βρετανία αποκαλείται… «ντέρμπι του Brexit».

Κι αυτό γιατί η πρωτεύουσα του Βελγίου, οι Βρυξέλλες, είναι και η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την οποία οι περισσότεροι Βρετανοί δεν τρέφουν και τα καλύτερα αισθήματα, κάτι που απέδειξαν ψηφίζοντας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ όταν τους δόθηκε η ευκαιρία.

Όμως αν οι Άγγλοι οπαδοί κάνουν το… λάθος να φωνάξουν κάποιο σύνθημα στο γήπεδο στη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα τους κινδυνεύει με «καμπάνα» από τη FIFA.

«Φυσικά, υπάρχει κίνδυνος για κάποιας μορφής τιμωρία στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της FIFA μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενος τους κανονισμούς της FIFA κατά των συνθημάτων πολιτικού περιεχομένου στα γήπεδα.

Αν και στη φετινή διοργάνωση δεν έχουν υπάρξει μέχρι τώρα τέτοιου είδους συνθήματα, εκφράζονται ανησυχίες ότι, κόντρα στο Βέλγιο, που είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που αντιμετωπίζει η Αγγλία στα γήπεδα της Ρωσίας, θα έχουμε μία επανάληψη των όσων έγιναν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 στη Γαλλία, όταν Άγγλοι οπαδοί φώναζαν «γ… Ευρώπη, ψηφίζουμε όχι».There are no comments

Add yours