«Να τα κατασκευάσετε εδώ!», η προτροπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις αυτοκινητοβιομηχανίες

asflaytk1-353×221

Με δασμούς της τάξεως του 20% στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας συνέχεια στην εμπορική διαμάχη με την Ευρώπη.

«Με βάση τους δασμούς και τα εμπόδια στο εμπόριο που υπάρχουν επί μακρόν σε βάρος των ΗΠΑ και των μεγάλων εταιρειών και εργατών της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν αυτοί οι δασμοί και τα εμπόδια δεν αρθούν και αποσυρθούν άμεσα, θα επιβάλουμε δασμό 20% σε όλα τους τα αυτοκίνητα που έρχονται στις ΗΠΑ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, καταλήγοντας με την προτροπή: «Να τα κατασκευάσετε εδώ!».

http://twitter.com/realDonaldTrump

Υπενθυμίζεται ότι από τη 01:00 της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) έχουν τεθεί σε ισχύ από την ΕΕ πρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί σε δεκάδες προϊόντα που παράγονται στις ΗΠΑ, από παντελόνια τζιν ως το μπέρμπον και τις μοτοσικλέτες, ως αντίποινα στους δασμούς 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στις περισσότερες χώρες του κόσμου, μη εξαιρουμένων στενών συμμάχων τους.

«Η μονομερής και αδικαιολόγητη απόφαση των ΗΠΑ» να επιβάλλουν αυτούς τους τελωνειακούς δασμούς «δεν μας άφησε καμία άλλη επιλογή», επέμεινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρεμ.

«Οι κανόνες που διέπουν το διεθνές εμπόριο δεν μπορεί να παραβιάζονται χωρίς να υπάρχει αντίδραση από την πλευρά μας», συνέχισε η Μάλμστρεμ, διευκρινίζοντας ότι «εάν οι ΗΠΑ ακυρώσουν τους δικούς τους τελωνειακούς δασμούς» τότε και τα ευρωπαϊκά μέτρα θα «ακυρωθούν επίσης».There are no comments

Add yours