Ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο – Cheesecake με μύρτιλλα

shutterstock245516629

Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. μπισκότα βουτύρου, τριμμένα
45 γρ. βούτυρο λιωμένο
10 γρ. φύλλα ζελατίνης (5 φύλλα)
240 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
40 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
¾ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα

Για το σιρόπι μύρτιλλο

½ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα μύρτιλλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό.

Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει καλά και αδειάζετε όλα τα υλικά σε ένα σουρωτήρι.

Πιέζετε με ένα κουτάλι για να βγάλετε όλο το χυμό και τον κρατάτε σε ένα μπολ.

Για το cheesecake

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. και πιέζετε καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν και να ισιώσουν.

Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα ρίχνετε στην ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνη και τον χυμό λεμονιού. Χωρίζετε το μείγμα σε 3 μπολ σε ίσες ποσότητες.

Στο πρώτο μπολ προσθέτετε τα μύρτιλλα και 2 κουταλιές σιρόπι μύρτιλλων και ανακατεύετε καλά.

Στο δεύτερο μπολ ρίχνετε 1 κουταλιά από το σιρόπι των μύρτιλλων που έχει απομείνει και ανακατεύετε για να δημιουργηθεί ένα απαλό μοβ χρώμα.

Το μείγμα στο τρίτο μπολ το αφήνετε λευκό.

Αδειάζετε το πρώτο μείγμα με τα μύρτιλλα στην φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα μέχρι να σφίξει.

Αδειάζετε το δεύτερο μείγμα με το απαλό μοβ χρώμα και επαναφέρετε τη φόρμα στο ψύγειο για ½ ακόμα ώρα.

Τέλος, προσθέτετε και την τελευταία, λευκή δόση και αφήνετε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.

Σερβίρετε αν θέλετε με λίγα έξτρα φρούτα.



There are no comments

Add yours