Στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε και πάλι ο νέος Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι

AP_18152510099526-353×221

«Ο εχθρός, αυτή τη στιγμή, είναι η ισλαμική τρομοκρατία και όχι ο επεκτατισμός της Ρωσίας»

Στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε και πάλι ο νέος Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Rtl 102,5.

«Η Ιταλία δεν μπορεί να μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό. Θα εργασθούμε για να ευαισθητοποιήσουμε τις γειτονικές χώρες», δήλωσε.

Ο ίδιος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε ότι «θα ήθελε να αυξήσει την αίσθηση ασφάλειας των Ιταλών» και ότι «ελπίζει ότι θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, ο γραμματέας της Λέγκα τόνισε ότι «η ιταλική οικονομία θα μπορούσε μόνο να ωφεληθεί από καλές σχέσεις με την Ρωσία» διότι «ο εχθρός, αυτή τη στιγμή, είναι η ισλαμική τρομοκρατία και όχι ο επεκτατισμός της Ρωσίας».

Παράλληλα, με tweet του, ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της Ρώμης, αναφερόμενος πάντα στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, τόνισε: «ή η Ευρώπη θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την ασφάλεια στην χώρα μας ή θα πρέπει να διαλέξουμε άλλες οδούς».

Σε σχέση, τέλος, με τις πρώτες κινήσεις του, ο Ματέο Σαλβίνι έκανε γνωστό ότι «θα εργαστεί για να μπορέσουν να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι πολιτικές πρωτοβουλίες ελέγχου, απομάκρυνσης και απέλασης».There are no comments

Add yours