Εύκολα, ζουμερά και νόστιμα – Μπιφτέκια Κοτόπουλο

biftekia-kotopoulo

Υλικά
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ξερά περασμένα στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Ρίγανη
Λίγο μαϊντανό
2 αυγά
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
Λίγη σόδα (ανθρακούχο νερό)
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία μικρή λεκάνη βάζετε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά, την φρυγανιά, 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι, αλάτι, λίγο πιπέρι, λίγη ρίγανη και τον μαϊντανό

Ζυμώνετε τα υλικά και προσθέτετε λίγη από την υγρή σόδα, ώστε η ζύμη σας να είναι μαλακή και να πλάθεται εύκολα.

Μόλις τελειώσετε το ζύμωμα, σκεπάζετε τη λεκάνη με μία μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, περίπου

Κατόπιν, πλάθετε τα μπιφτέκια και τα βάζετε στο ταψί. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς



There are no comments

Add yours