Υγιεινή και χορταστική επιλογή για το μεσημεριανό – Σαλάτα σπανάκι με αβγά

shutterstock1042458022

Υλικά για 4 άτομα

8 φλιτζάνια καρδιές από σπανάκι
1 – 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 – 2 πιπεριές τσίλι ψιλοκκομένες
2 βρασμένα αβγά σφιχτά, κομμένα στα τέσσερα ή σε φέτες
2 κουταλιές κομμένο φρέσκο βασιλικό
κράνμπερι

Για το ντρέσινγκ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
λίγο αλάτι χοντρό
2 κουταλιές κόκκινο ξύδι από κρασί
4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδα
1 κουταλάκι μέλι
1/2 – 1 κουταλάκι ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζετε στο μούλτι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Εάν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο μέχρι δύο ημέρες.

Τοποθετείτε το σπανάκι, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτετε το ντρέσινγκ και ανακατεύετε να πάει παντού. Βάζετε τα αβγά από πάνω και τα κράνμπερι και σερβίρετε.



There are no comments

Add yours