Χιλιάδες πολίτες βγήκαν και πάλι στους δρόμους του Μπουένος Άιρες κατά του Ταμείου με σύνθημα «η χώρα κινδυνεύει»

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ1-353×221

Χιλιάδες πολίτες της Αργεντινής κατέκλυσαν χθες τους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να διαμαρτυρηθούν για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξασφαλίσει μια νέα «γραμμή οικονομικής στήριξης» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κόμματα της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστικές ενώσεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και καλλιτέχνες συμμετείχαν στη διαδήλωση κοντά στον εμβληματικό οβελίσκο της πρωτεύουσας, με το σύνθημα «η χώρα κινδυνεύει».

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας είναι η πιο πρόσφατη από τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στη χώρα αφότου ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι ανακοίνωσε την 8η Μαΐου ότι ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ κάτι που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους πολίτες της χώρας.

Όπως υπογραμμίζουν, άλλωστε, και κάποια από τα ΜΜΕ της χώρας, οι πληγές από το προηγούμενο πέρασμα του Ταμείου από τη χώρα, είναι ακόμα νωπές και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα όσα υπέφερε ο λαός της Αργεντινής προκειμένου να «επιστρέψει η χώρα στην οικονομική… κανονικότητα».There are no comments

Add yours