Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με γεμάτη γεύση – Μπρουσκέτα με ντοματίνια και πέστο βασιλικού

shutterstock184589975

Υλικά για 4 άτομα

Για τις μπρουσκέτες

8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
20 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
10 γρ. πέστο βασιλικού
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
αλάτι χοντρό
ρόκα καθαρισμένη
Για τη σάλτσα πέστο (για 250 γρ σάλτσας)

45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
175 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
6 γρ. σκόρδο
45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι

Εκτέλεση

Για τις μπρουσκέτες

Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.

Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά.

Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά.

Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε.
Τέλος, προσθέτουμε τη ρόκα.

Για τη σάλτσα πέστο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.

Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.



There are no comments

Add yours