Στην τελική της φάση βρίσκεται η τουρκική άσκηση «Λευκή Καταιγίδα»

x30ap8t7-353×221

Στις 25 Μαΐου ολοκληρώνεται η μεγάλη ετήσια άσκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού «Λευκή Καταιγίδα» («BEYAZ FIRTINA»), η οποία μπαίνει πλέον στην τελική της φάση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Πολεμικού Ναυτικού που επικαλείται το news.gr, μετά την ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου, μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού έχουν βγει σε διάφορα σημεία του Αιγαίου προκειμένου να εκτελέσουν σενάρια της άσκησης.

Συγκεκριμένα, η ίδια πηγή αναφέρει πως κοντά στις τουρκικές ακτές για τις ανάγκες της άσκησης κινούνται 4 τουρκικές φρεγάτες, 13 πυραυλάκατοι, 4 περιπολικά ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων και δύο πετρελαιοφόρα για τον ανεφοδιασμό σε καύσιμα του στόλου.

Είναι χαρακτηριστική επίσης η περίπτωση ενός υποβρυχίου κλάσης «Preveze» Type 209/1400 που εντοπίστηκε στο στενό της Χίου με κατεύθυνση προς νότο.

Το υποβρύχιο κατέγραψε ο φακός του naval spotter Aegean Hawk.

kvz1ql7g

al2kd2px

Στο Αιγαίο κινούνται και άλλα υποβρύχια, αναφέρει η στρατιωτική πηγή, τα οποία όμως παρακολουθούνται επίσης στενά και κινούνται σε ζώνες που έχουν εξαγγελθεί.

Η Τουρκία έχει δεσμεύσει αρκετές περιοχές στο Αιγαίο, κυρίως κοντά στις ακτές της προκειμένου να εκτελεστούν διάφορα σενάρια της άσκησης μέρος της οποίας παρακολούθησε και ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας τις δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση στην Ελλάδα αναφερόμενος στο Αιγαίο και την Μεσόγειο υπογράμμισε: «Εάν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την Πατρίδα και το Έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό».

map

yxiam9ef

jo344nloThere are no comments

Add yours