Με αφορμή την επέτειο για τα 130 χρόνια του, το METAXA το γιορτάζει με μια εμπνευσμένη καμπάνια που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

1li6y8jt-353×221

Με κεντρικό μήνυμα το «Don’t Drink It, Explore It», η νέα καμπάνια του επιφυλάσσει μια συνεργασία – έκπληξη με το The Clumsies.

Εκφράζοντας το όραμά του για την εξερεύνηση απευθύνεται σε όσους νιώθουν μικροί εξερευνητές σε όλη την καθημερινότητά τους, οι οποίοι μάλιστα δεν αρέσκονται στα λίγα, αλλά ψάχνουν καθημερινά για τις απολαύσεις της ζωής.

Ταυτόχρονα, «τρέχει» μία συνεργασία με το καλύτερο ελληνικό μπαρ στον κόσμο, το The Clumsies φυσικά, καθώς και ένα ταξίδι σε 3 αγαπημένα ελληνικά νησιά.

Η βασική ιδέα της καμπάνιας βασίζεται στο μήνυμα «Don’t Drink It, Explore It», μια ιδέα που μας καλεί παραλληλίσουμε την απόλαυση του ΜΕΤΑΧΑ με την εξερεύνηση του κόσμου, μέσα από το ταξίδι των αισθήσεων το οποίο πραγματοποιεί όποιος γεύεται το ΜΕΤΑΧΑ.

3 εξερευνητές, 3 οράματα εξερεύνησης

DSC5255

Για να ενσαρκώσει αυτό το ταξίδι των αισθήσεων, το METAXA αναζήτησε ξεχωριστές προσωπικότητες, που έχουν την εξερεύνηση μέσα στην καθημερινότητάς τους, μοναδικούς ανθρώπους που μοιράζονται το όραμα του METAXA για να προβάλουν και να μεταδώσουν αυτό το απλό μήνυμα, φέρνοντας στην επιφάνεια τον εξερευνητή που κρύβεται μέσα σε όλους μας.

Mike Horn

DSC5180

Έχοντας αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους εξερευνητές του καιρού μας, ο Mike Horn είναι ένας άνθρωπος ελεύθερος από περιορισμούς, γεμάτος ενθουσιασμό για τη ζωή, που θέλει να συνεχίσει τις εξερευνήσεις χωρίς όρια. Ο Mike Horn εξηγεί πώς, αφού επιβίωσε στην Ανταρκτική, έναν τόπο χωρίς καθόλου ζωή, μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει σχεδόν τα πάντα. Εξερευνά τον κόσμο με μια μοναδική νοοτροπία: «Σχεδιάζω όλες τις εξερευνήσεις μου με τρόπους που θα διευρύνουν τη ζωή και είμαι αποφασισμένος να ζω ελεύθερα, όπως ακριβώς επιλέγω. Τίποτε δεν με ικανοποιεί περισσότερο από το να αφήνω ελεύθερη τη φαντασία μου, να ανακαλύπτω νέα πράγματα και να ξεπερνώ νέα σύνορα». Στον Mike Horn αρέσει το METAXA για τον ασυνήθιστο χαρακτήρα του και την εκφραστικότητά του.

Laura Bingham
Από νεαρή ηλικία, η Laura έκανε πολλά ταξίδια αλλά ποτέ δε θα χαρακτήριζε τον εαυτό της ως «γεννημένη εξερευνήτρια». Μόνο αφού έκανε ένα τετράμηνο ταξίδι σε όλη τη Νότια Αμερική, αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει εξερευνήτρια, όχι υποχρεωτικά για να ζήσει έντονες περιπέτειες και να ανακαλύψει νέες περιοχές, αλλά για να γνωρίσει τον εαυτό της μέσα από την εξερεύνηση. Η Laura Bingham έχει μια σοφία, ασυνήθιστη για την ηλικία της, και ταυτόχρονα, μια παιχνιδιάρικη προσωπικότητα, έτοιμη πάντα για εξερευνήσεις. «Ο,τιδήποτε κάνει κάποιος στη ζωή είναι πολυδιάστατο, κάθε περιπέτεια προσφέρει ένα δίδαγμα, κάθε πτυχή της ζωής κρύβει κάτι που περιμένει να το εξερευνήσεις». Στη Laura Bingham αρέσει το METAXA για τον πλούτο των αρωμάτων που ξεδιπλώνονται το ένα μετά το άλλο.

Guillaume Néry

DSC49581

Εξερευνώντας τα άγνωστα βάθη των ωκεανών, ο Guillaume Néry δεν επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό και τα ρεκόρ. Ο σκοπός του είναι να πετυχαίνει αποτελέσματα που θα αντέξουν στο χρόνο, σε συνδυασμό με τις ισχυρές ηθικές δεσμεύσεις του και τη συνεχή αναζήτηση της ελευθερίας. «Εξερεύνηση σημαίνει να μπορείς να ξεπεράσεις το σημείο όπου νιώθεις άνετα, και να ανακαλύψεις το άγνωστο, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι επικίνδυνο ή απίστευτο… απλώς κάτι που δε συνηθίζεις να κάνεις ή που ονειρευόσουν για πολύ καιρό», εξηγεί.

Τα cocktails των εξερευνητών

VASILISKYRITSISSMOOTHRIDECOCKTAIL

Ο οίκος Mεταξά συνεργάζεται με τους καλύτερους bartenders και mixologists απ’ όλο τον κόσμο, καθώς μοιράζεται το πάθος τους για την εξερεύνηση δημιουργικών προτάσεων.

Ο Βασίλης Κυρίτσης, ο παγκοσμίου φήμης bartender, από το διεθνώς αναγνωρισμένο Αθηναϊκό bar «The Clumsies», κλήθηκε να δημιουργήσει τα Cocktails των τριών Εξερευνητών, εκφράζοντας τον χαρακτήρα του καθενός.

Έτσι δημιούργησε το «Pole 2 Pole», για τον Mike Horn, το «Smooth Ride», για τη Laura Bingham και το «Deep Dive», για τον Guillaume Néry.

METAXA & The Clumsies Explore Greece

180508METAXAVISUALSBARMANA3HD6

Για να γιορτάσει τα 130 χρόνια του, το METAXA σχεδίασε ένα ταξίδι «METAXA & The Clumsies Explore Greece». Τον Ιούλιο του 2018, ένα ιστιοφόρο με επιβάτες πέντε από τους καλύτερους bartender του κόσμου εξερευνά τρία εκπληκτικά ελληνικά νησιά, προσφέροντας τρεις μοναδικές εμπειρίες. Το ιστιοφόρο «METAXA & The Clumsies Explore Greece» θα αγκυροβολήσει στη Μύκονο, την Αντίπαρο και την Πάρο, έχοντας μαζί του μια διεθνή ομάδα Bartenders. Ο Erik Lorincz, Head Bartender στο American Bar του The Savoy Hotel, ο Leo Robitschek, από το ξενοδοχείο NoMad της Νέα Υόρκης και Λος Άντζελες και ο Κώστας Ιγνατιάδης, από το bar Schumman’s του Μονάχου.

«Η συνεργασία ανάμεσα στο ΜΕΤΑΧΑ και το “The Clumsies” προέκυψε αβίαστα, καθώς έχουμε πάρα πολλά κοινά σημεία. Πέρα από την προσήλωση στις ελληνικές ρίζες και την ελληνική ψυχή μας, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να αποκαλύψουμε στον κόσμο, την αυθεντικότητα του Original Greek Spirit προβάλλοντας το πάθος μας, για μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης» δηλώνει η Stéphanie Ancel, Managing Director του House of Metaxa.

Λίγα λόγια για το METAXA

180508METAXAVISUALSBARMANA3HD4

Μοναδική ιστορία: ξεκινά από την Ελλάδα το 1888, όταν ο οραματιστής Σπύρος Μεταξάς, δημιουργεί ένα μοναδικό ποτό, γεμάτο ένταση αλλά απαλό. Ενώ αρχικά συγκρίθηκε με cognac και αργότερα με brandy, ήταν πραγματικά αδύνατο το ΜΕΤΑΧΑ να χωρέσει σε κάποια κατηγορία και έτσι έγινε γνωστό ως το «Original Greek Spirit»: ένα μοναδικό κεχριμπαρένιο ποτό.

Μοναδικό terroir: η Σάμος είναι γνωστή γιατί παράγει μερικά από τα πιο αρωματικά κρασιά στον κόσμο. Ο ήλιος, το σκληρό σχιστολιθικό έδαφος και η βροχόπτωση την κατάλληλη εποχή, συνθέτουν το μοναδικό terroir του νησιού. Ο Οίκος Mεταξά επιλέγει μόνο τα πιο αρωματικά μοσχάτα κρασιά της Σάμου, από συγκεκριμένες ζώνες.

Μοναδική τέχνη: εδώ και πάνω από 25 χρόνια, ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης, ο πέμπτος στη σειρά από την ίδρυση του Οίκου, χρησιμοποιεί το ξεχωριστό ταλέντο του για να εγγυηθεί τη συνέχεια και τη σταθερότητα του στυλ του METAXA. Γνωρίζει τα μυστικά του METAXA όπως κανένας άλλος, φροντίζοντας ώστε κάθε σταγόνα του να προσφέρει την έντονη απαλότητα και το χαρακτήρα που κάνουν το METAXA αγαπητό σε όλο τον κόσμο.There are no comments

Add yours