Λαχταριστή μακαρονάδα για το μεσημεριανό

shutterstock317772983

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
700 γρ σάλτσα ντομάτας
2 κ.γ. αποξηραμένος μαϊντανός
1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
1/2 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό

Για τα κεφτεδάκια

1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 κ.γ. αποξηραμένος μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
450 γρ κιμάς μοσχαρίσιος

Για το σερβίρισμα

1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο τυρί παρμεζάνα
φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, 5 με 8 λεπτά περίπου

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη, αλάτι και ζάχαρη.

Προσθέτουμε νερό για ν” αραιώσουμε τη σάλτσα. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για τα κεφτεδάκια

Σ” ένα μέτριο μπολ συνδυάζουμε 1/4 από τη φρυγανιά μαζί με το γάλα. Αφήνουμε τη φρυγανιά να μουλιάσει για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες.

Βάζουμε τα κεφτεδάκια μέσα στην σάλτσα που σιγοβράζει περίπου 45 λεπτά πριν να τελειώσει το μαγείρεμα της σάλτσας.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι τα κεφτεδάκια να ψήθούν εσωτερικά, υπολογίζουμε περίπου 35 με 45 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

Βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα σερβίρουμε σ” ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.



There are no comments

Add yours