Η Renault με το Colorale, που διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας

CapturKadjar

Τα οχήματα SUV και τα Crossovers τείνουν να κυριαρχήσουν στην σύγχρονη αγορά αυτοκινήτου. Μπορεί αυτή η τάση να είναι σχετικά πρόσφατη, η Renault όμως με το Colorale, που διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας, φαίνεται πως για ακόμα μία φορά κοίταζε πολύ μπροστά στο μέλλον.

Εν έτη 2018 τα οχήματα SUV και τα Crossovers κερδίζουν συνεχώς σε δημοτικότητα, ενώ όλοι οι κατασκευαστές δείχνουν να ακολουθούν αυτή την τάση της αγοράς που η γαλλική μάρκα είχε οραματιστεί από το 1950.

RenaultCOLORALE4

Η δημιουργία ενός οχήματος σαν το Colorale μπορεί να μοιάζει προφανής στις μέρες μας, όμως το 1950 αποτελούσε μια πραγματικά ρηξικέλευθη προσέγγιση ως προς τη φιλοσοφία ενός οχήματος που θα μπορούσε να καλύψει πολλές διαφορετικές ανάγκες, δηλαδή ενός πραγματικού Crossover.

Ο στιβαρός σχεδιασμός με τα έντονα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας που δημιούργησε το εξαιρετικά πετυχημένο 4CV, οι πολλαπλές επιλογές εκδόσεων που περιλάμβαναν 2θυρα, 4θυρα αμαξώματα και εκδόσεις pick-up, αλλά και η ύπαρξη μοντέλων με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς αποτελούν στοιχεία που σήμερα θεωρούνται βασικά στοιχεία των SUV και των Crossovers.

RenaultCOLORALE3

Η περιορισμένη εμπορική επιτυχία του μοντέλου έδειξε ότι το Colorale ήταν αρκετά εμπρός από την εποχή του, όμως οι σχεδιαστικές του αξίες αποτέλεσαν μια ακόμα έκφραση τόσο της σχεδιαστικής ευφυΐας της μάρκας, όσο και της δέσμευσης της να δημιουργεί οχήματα που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων, αξίες που εκπροσωπούν στις ημέρες μας το Captur και το Kadjar.

CapturKadjar

RenaultCOLORALE2

RenaultCOLORALE1



There are no comments

Add yours