Στο επίκεντρο και ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα…

pic6-353×221

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στο Κίνημα Αλλαγής με την Φώφη Γεννηματά να στέλνει τελεσίγραφο σε όσους δεν ακολουθούν τη «γραμμή» του κόμματος και σε όσους δίνουν προτεραιότητα στις προσωπικές τους στρατηγικές και τον Σταύρο Θεοδωράκη να αντιδρά έντονα και να τονίζει ότι δεν δέχεται εντολές.

Στον φορέα της Κεντροαριστεράς υπάρχει διάσταση απόψεων σε βασικά ζητήματα όπως ο χρόνος των εκλογών.

Το μήνυμα της κ. Γεννηματά είχε σαφώς πολλούς παραλήπτες αλλά εκείνος που αντέδρασε έντονα ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος διεμήνυσε πως δεν δέχεται εντολές από κανέναν.

Ειδικότερα σαφές και αυστηρό μήνυμα έστειλε η Φώφη Γεννηματά προς όλους όσοι εντός του Κινήματος Αλλαγής παρεκκλίνουν από την κεντρική γραμμή της αυτόνομης πορείας κι ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές ή προβάλλουν τη προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.

Αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν κάθε συμφέρον να υπονομεύσουν την προσπάθειά του Κινήματος Αλλαγής, γιατί είναι το εμπόδιο στα σχέδιά τους στη διπλή όψη του συντηρητισμού τους, η κ. Γεννηματά δήλωσε με νόημα «έχουν γνώση οι φύλακες».

«Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα, σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν. Έως εδώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψω» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει προς όλες τις πλευρές ότι «θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη κυβερνητική τους θέση. Οι προοδευτικοί πολίτες που αγκαλιάζουν το εγχείρημα είναι η δύναμή μας».

Επίσης σημειώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών όλων αυτών, των πολλών, που πιστεύουν και ελπίζουν σ΄ αυτό και αναφέρει πως η πορεία του είναι ανοδική όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις και στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στις μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις.

Η κ. Γεννηματά διαπιστώνει ότι οι πρωτοβουλίες του ΚΙΝΑΛΛ για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα και η δράση στην Βουλή, το φέρνουν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. «Συναντούν την όλο και μεγαλύτερη επιδοκιμασία των πολιτών. Προχωράμε με το δικό μας αυτόνομο και διακριτό ρόλο και λόγο, σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας», τονίζει.

Άμεση ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στη δήλωση της Φώφης Γεννηματά.

Το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού μιλώντας για «καθαρές κουβέντες» υπογραμμίζει πως «το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν».

Και συνεχίζει «οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας».

Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ προσώπων και των κομμάτων που συμπληρώνουν το ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως είναι βαθιές και σε αυτό το σημείο έρχεται να προστεθεί και ο παράγοντας Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είχε προχθές συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός πήγε στο Μαξίμου με αφορμή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και παρότι το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής ήταν ενήμερο , η επιλογή του χρόνου αυτής της συνάντησης δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά. Επίσης είχε προηγηθεί η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρωθυπουργό και πάλι για τα εθνικά θέματα και η οποία είχε προκαλέσει τη δημόσια αντίδραση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.There are no comments

Add yours