Τσιζκέικ με μάνγκο – Απολαυστικό επιδόρπιο με ανάλαφρη γεύση

shutterstock100758715

Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. μπισκότα τύπου Digestive (1 ½ φλ. περίπου αλεσμένα)
5 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
500 γρ. τυρί κρέμα
½ φλ. ζάχαρη
1 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι ζελατίνα
1 γεμάτο κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού
3 ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια + 2 επιπλέον για το σερβίρισμα,
2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και ντύνετε το εσωτερικό της με πλαστική μεμβράνη.

Ύστερα, βάζετε στον πάτο ένα κομμάτι αντικολλητική λαδόκολλα.

Χτυπάτε τα μπισκότα στο πολυμίξερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο.

Συνεχίζετε το χτύπημα για ελάχιστα δευτερόλεπτα, μέχρι το μίγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο, το αδειάζετε στη φόρμα και το πιέζετε να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο της.

Τη βάζετε στην κατάψυξη για 20-30 λεπτά. Βάζετε σε ένα φλιτζανάκι 3 κουταλιές νερό, ρίχνετε μέσα τη ζελατίνα και την αφήνετε να μουλιάσει 10 λεπτά.

Ύστερα, βάζετε σε μια μικρή λεκάνη καυτό νερό, βάζετε μέσα το φλιτζανάκι και ανακατεύετε τη ζελατίνα να διαλυθεί.

Στο μεταξύ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να πήξει σε μαλακή σαντιγί που μόλις να κρατάει το σχήμα της.

Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ, χτυπάτε με καθαρό μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν αλοιφή και χτυπάτε μέσα τη διαλυμένη ζελατίνα και το ξύσμα λεμονιού.
Ύστερα, ενσωματώνετε μέσα τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά.

Αδειάζετε το μισό μίγμα στη φόρμα και το ισιώνετε. Απλώνετε πάνω τα φετάκια των 3 μάνγκο και ύστερα τα σκεπάζετε με το υπόλοιπο μίγμα.

Σκεπάζετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και την κρατάτε στο ψυγείο για μίνιμουμ 6 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.

Πριν σερβίρετε το τσίζκεϊκ, ξεφλουδίζετε τα 2 επιπλέον μάνγκο και τα κόβετε σε φετάκια.

Ξεφορμάρετε το τσίζκεϊκ αφαιρώντας προσεχτικά την πλαστική μεμβράνη και το βάζετε σε πιατέλα.

Απλώνετε από πάνω τα φετάκια από 2 ½ μάνγκο. Ψιλοκόβετε τα φετάκια από ½ μάνγκο και τα αλέθετε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ με τις 2 κουταλιές χυμό λεμονιού να γίνουν ρευστός πουρές (κουλί), προσθέτοντας, αν χρειαστεί και 1 κουταλιά νερό.

Ραντίζετε με το κουλί την επιφάνειά του και το σερβίρετε.



There are no comments

Add yours