Ο λόγος που επανήλθε στην επικαιρότητα το σενάριο πώλησης της Ducati από τον όμιλο της Volkswagen.

ducati-708

Κι αυτό γιατί ο νέος επικεφαλής του, ο Herbert Diess δήλωσε πως υπάρχουν δραστηριότητες του γκρουπ, όπως η Ducati, η Ren και η MAN Diesel για τις οποίες θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι επιβίωσής τους στο μέλλον.
Η περίπτωση της Ducati είναι λίγο ιδιαίτερη, γιατί στην πώλησή της αντιτίθενται όχι μόνο τα συνδικάτα, αλλά και οι οικογένειες Porsche και Piech, με αποτέλεσμα να ναυαγούν όλες οι μέχρι τώρα συζητήσεις. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως ο Diess θέλει να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα και να αφήσει πίσω του τις περιπέτειες του diesel gate, δίνοντας παράλληλα εμπορική ώθηση στα ηλεκτρικά μοντέλα.

Μαζί με τις παραπάνω εταιρείες ο Diess έδειξε και ένα άλλο δρόμο για τις MAN και Scania, τις δύο εταιρείες φορτηγών του ομίλου, τη ΜΑΝ και τη Scania, για τις οποίες έχει ήδη έτοιμα πλάνα για πώληση μετοχών τους στο Χρηματιστήριο. Όπως και να έχει το νέο αφεντικό θέλει έναν όμιλο «πιο ειλικρινή, πιο ανοιχτό και πιο αληθινό» σύμφωνα με δηλώσεις του. Και αυτό όπως φαίνεται μπορεί να γίνει μόνο με επαναπροσδιορισμό πολλών πραγμάτων μέσα στην γενικότερη διάρθρωσή του.There are no comments

Add yours