Βασίλης Καλλίδης: Μουσακάς

IMG-20180503-WA0005…

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στον Μουσακά! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

Υλικά:

6 μελιτζάνες
10 πατάτες
400 γρ κεφαλοτύρι
σπορέλαιο για το τηγάνι

για τον κιμά:
500 γρ κιμάς
1 κύβος
2 κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά
2 ντομάτες στον τρίφτη
3-4 κλαράκια μαϊντανός
1 γερή πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

για τη ψευτομπεσαμέλ:
2 φλ τραχανάς
1 κύβος
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε μπόλικο σπορέλαιο. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.

Βράζουμε τον τραχανά μαζί με 4 φλυτζάνια νερό και τον σπιτικό ζωμό, για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

Βράζουμε τα υλικά του κιμά όλα μαζί, για 30 λεπτά, χωρίς να τον σοτάρουμε. Στρώνουμε στο ταψί στρώσεις από μελιτζάνα, λαχανικά, τυρί και κιμά.

Καλύπτουμε με την ψευτομπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.



There are no comments

Add yours