Ο λόγος που οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν την φετινή χρονιά ως «έτος Τροίας»… – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ..

720_571330_3dc6150749-b63c23497c7a2547

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν βαδίζοντας στα χνάρια των Αλβανών, οι οποίοι πρόσφατα σε ντοκιμαντέρ παρουσίασαν τον Αχιλλέα ως Αλβανό και την Τροία αλβανική πόλη.

Αυτή τη φορά καπηλεύτηκαν ανερυθρίαστα την αίγλη της Αρχαίας Ελλάδας ανακηρύσσοντας τη φετινή χρονιά σε «έτος Τροίας», παραχαράσσοντας την Ιστορία.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Κατ” αρχήν ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας κάνει το γύρο του κόσμου με τον «Δούρειο Ίππο» ζωγραφισμένο στην άτρακτό του στο πλαίσιο του «τρωικού έτους».

Παράλληλα, μέσω των επίσημων διαδικτυακών τόπων του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού, προβάλλονται εικόνες με γυναίκες και άνδρες από την Τουρκία ως Ωραία Ελένη και με χιτώνες και χλαμύδες αντίστοιχα, ως Πάρις μπροστά στο Δούρειο Ίππο του Οδυσσέα με φόντο την τουρκική σημαία.

Έτσι οι Τούρκοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτιστικά και τουριστικά τη φετινή – και όχι μόνο – χρονιά ως «έτος Τροίας», προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες στα Δαρδανέλια, όπου ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλίμαν, ανακάλυψε το 1872 την ομηρική Τροία.

Και αυτά τη στιγμή που οι Τούρκοι ανοίγουν τις πύλες στο «Μουσείο της Τροίας» που κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια, όπου θα φιλοξενούνται «θησαυροί της Τουρκίας», όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά σε μεγάλες πινακίδες στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τροίας, που βρίσκεται στο λόφο Χισαρλίκ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

571330_ef11deb1f0-8bac946a1b4e4226There are no comments

Add yours