Η ζυγαριά είναι αυτή που σου δείχνει την πραγματική αλήθεια. Ή μήπως όχι;

scale-570

Είναι σε όλους γνωστό πως η ιδανική ώρα για να ζυγιστείς είναι νωρίς το πρωί. Καλό είναι να μην έχεις φάει, να μην φοράς πολλά ρούχα και να το κάνεις ιδανικά μία φορά την εβδομάδα.

Το σκηνικό σε όλους γνωστό. Ανεβαίνεις πάνω στη ζυγαριά και σε πολλές περιπτώσεις, τα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν μέχρι να δείξει ποιο είναι το βάρος σου είναι… εφιαλτικά.

Σε φέρνει αντιμέτωπη με το σώμα σου, πολλές φορές επηρεάζει τη διάθεσή σου και δυστυχώς έχει τη δύναμη να την καθορίζει για το υπόλοιπο της ημέρας.

Το θέμα όμως είναι αν ζυγιζόμαστε σωστά. Μάθαμε ότι υπάρχει ένα λάθος που ίσως κάνεις και όχι μόνο δεν ζυγίζεσαι σωστά, αλλά φαίνεσαι και τέσσερα κιλά ελαφρύτερη!

2_53

Οπως σημείωσε ο διαιτολόγος Dr. Αναστάσιος Παπαλαζάρου στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη πρέπει η ζυγαριά μας να είναι σε στέρεο έδαφος κι όχι σε χαλάκι, πατάκι ή στρωματάκι.

Και αυτό γιατί όταν το κάνουμε αυτό το λάθος, είμαστε περίπου τέσσερα κιλά ελαφρύτερες.

Ο διαιτολόγος τονίζει πως για ενα σωστό κι αντιπροσωπευτικό ζύγισμα θα πρέπει:
1. Να ζυγιζομαστε την ίδια ώρα της ημέρας, ιδανικά πρωί
2. Με ελαφρύ ρουχισμό και νηστικοί.
3. Την προηγούμενη μέρα να μην έχουμε φάει ιδιαίτερα αλατισμένα φαγητα
4. Να μην είμαστε λίγο πριν ή κατα τη διάρκεια εμμήνου ρησεως (γυναίκες)
…..και φυσικά η ζυγαριά μας να είναι σε στέρεο έδαφος κι όχι σε χαλάκι, πατάκι ή στρωματάκι

Να θυμάστε : η ζυγαριά αποτελεί τον καλύτερο μας σύμμαχο στο αδυνάτισμα 👍! Για ενα σωστό κι αντιπροσωπευτικό Ζύγισμα θα πρέπει 🎓: 1. Να ζυγιζομαστε την ίδια ώρα της ημέρας, ιδανικά πρωί.🌖 2. Με ελαφρύ ρουχισμό και νηστικοί.👠💄 3. Την προηγούμενη μέρα να μην έχουμε φάει ιδιαίτερα αλατισμένα φαγητα! 🍔🍟 4. Να μην είμαστε λίγο πριν ή κατα τη διάρκεια εμμήνου ρησεως (γυναικες)👑 …..και φυσικά η ζυγαριά μας να είναι σε στέρεο έδαφος κι όχι σε χαλάκι, πατάκι ή στρωματάκι ⚅⚅! #drpapalazarou #kafesmetineleni #weighting #weightloss #healthyeating

A post shared by Dr. Anastasios Papalazarou (@dr.papalazarou) on

Δείτε το βίντεο όπου η Ελένη Μενεγάκη δείχνει 57,2 κιλά όταν ζυγίζεται πάνω σε χαλάκι, ενώ είναι κανονικά 61,1 κιλά:There are no comments

Add yours