ΚΩΚ στο ταψί – Λαχταριστό μοναδικό δροσιστικό και πάνω απ΄όλα πανεύκολο.. Καλή σας απόλαυση

1504607002_290_θα-το-λατρέψετε-λαχταριστό-κωκ-στο-ταψ

Υλικά

1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
1 baking powder
2 βανίλιες
2 κ.σ. νερό

για την κρέμα

2 1/2 λίτρα γάλα
1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
5 κροκάδια
2-3 βανίλιες

για την επικάλυψη

200 γρ.εβαπορέ αδιάλυτο
200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 40×35 εκ.

1504606992_102_θα-το-λατρέψετε-λαχταριστό-κωκ-στο-ταψ

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

1504606994_505_θα-το-λατρέψετε-λαχταριστό-κωκ-στο-ταψ

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.

1504606995_571_θα-το-λατρέψετε-λαχταριστό-κωκ-στο-ταψ

1504606996_276_θα-το-λατρέψετε-λαχταριστό-κωκ-στο-ταψ

Την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση. Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει εντελώς.

1504606998_860_θα-το-λατρέψετε-λαχταριστό-κωκ-στο-ταψ

Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνουμε το μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.

1504606999_132_θα-το-λατρέψετε-λαχταριστό-κωκ-στο-ταψ

Είναι καλύτερα να το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα που θα έχει κρυώσει καλά!!

1504607001_3_θα-το-λατρέψετε-λαχταριστό-κωκ-στο-ταψ



There are no comments

Add yours