Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή – Η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί».

142450901

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή εν αναμονή της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ για το πώς θα απαντήσει στην φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς. Την Πέμπτη, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία αναπτύσσεται στην πόλη Ντούμα της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ νωρίτερα, οι στρατιωτικές δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης, που ήταν το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, έξω από την Δαμασκό.

Ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, παρά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ότι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και ότι η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί».

Ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι μόνο στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει, διευκρίνισε χθες η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς σημειώνοντας πάντως πως ο αμερικανός πρόεδρος θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση. Την ίδια ώρα πάντως, αμερικανικό αεροπλανοφόρο πλέει προς τη Μεσόγειο.

13862011

13050857There are no comments

Add yours