Σουβλίζουμε, ψήνουμε και στρώνουμε πασχαλιάτικο τραπέζι!

kokoretsi-olivemagazinegr-ANOIGMA

Η Ανάσταση, η γιορτή της χαράς και της αγάπης, κορυφώνεται την Κυριακή του Πάσχα και απαιτεί ένα πλούσιο τραπέζι με αρνί, κοκορέτσι, κόκκινα αβγά, πασχαλινά γλυκά και ένα-δύο ή και πολύ περισσότερους ακόμη μεζέδες, έτσι για να τσιμπάμε όσο ψήνετε ο οβελίας! Ας τα βάλουμε όμως σε μια σειρά, για να κάνουμε και τις ανάλογες προετοιμασίες.

Ο πρωταγωνιστής της μέρας
Αν έχετε χώρο και όρεξη να στήσετε σούβλες! Θα αισθανθείτε ότι πραγματικά τηρείτε το έθιμο. Για τα μυστικά του καλού ψήστη μην ανησυχείτε, σας έχουμε βήμα-βήμα τις 10 χρήσιμες συμβουλές για το ψήσιμο του αρνιού στη σούβλα καθώς και 5 tips για άψογα ψημένο κοκορέτσι και, μάλιστα, από έναν μάστορα του είδους, τον Δημήτρη Κωστάκο από την ταβέρνα “Τα Βλάχικα” στη Βάρη.

PATOUDO

Αν βέβαια οι σούβλες σας φαίνονται πολύ, υπάρχει πάντα η κλασική και αγαπημένη επιλογή του φούρνου. Στα νησιά άλλωστε, από τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι τις Κυκλάδες, το Πάσχα “σνομπάρουν” το σουβλιστό αρνί και το προτιμούν γεμιστό, με υλικά που και αυτά διαφέρουν από τόπο σε τόπο, όπως και οι ονομασίες τους. Λέγεται ότι η συνήθεια επικράτησε από τις χρυσοχέρες νοικοκυρές, αφού θεωρούσαν το αρνί στη σούβλα “πρόχειρο” για την πιο μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Ψημένο σε ξυλόφουρνο είναι το τέλειο φαγητό! Αλλά και στις πόλεις, μέσα στο φούρνο της κουζίνας γίνεται ξεχωριστό.There are no comments

Add yours