Κατηγορεί την ΝΔ για «θράσος χωρίς όρια»

4418798 (1)

Για «θράσος χωρίς όρια» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τις ευθύνες που καταλογίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για το ατύχημα στον αγωγό ύδρευσης Θεσσαλονίκης.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, το υπουργείο τονίζει ότι επί πολλές δεκαετίες η ΕΥΑΘ έχει αφεθεί στην τύχη της και κάνει λόγο για «τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας».

« “Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι”. Το θράσος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όρια. Καταλογίζει ευθύνες για το ατύχημα στον αγωγό ύδρευσης της Θεσσαλονίκης στην Κυβέρνηση και στη σημερινή διοίκηση της ΕΥΑΘ, όταν είναι γνωστό ότι επί πολλές δεκαετίες έχει αφεθεί στην τύχη της η παλαιά υποδομή του δικτύου ύδρευσης με τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας».

Την ίδια ώρα, τονίζεται ότι: «Παρά τις προβλέψεις για τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα που εγκυμονούσε η παλαιότητα του δικτύου και η πλημμελής συντήρησή του, το 2012 η τότε διοίκηση, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, λόγω της επιλογής να ιδιωτικοποιηθεί η Εταιρεία ακύρωσε διαγωνισμό που είχε τελεσφορήσει, προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ. Πρόκειται για ένα κλασικό παράδειγμα ιδεοληψίας το οποίο όμως, σήμερα ταλαιπωρεί τη Θεσσαλονίκη. Ακύρωσαν τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις μόνο και μόνο επειδή σκόπευαν να την ιδιωτικοποιήσουν. Η νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ, η οποία τοποθετήθηκε τον Μάιο του 2016, έχει ήδη ολοκληρώσει και υποβάλει σχέδιο για εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού και συντήρησης των εγκαταστάσεων ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή υδροδότηση της Θεσσαλονίκης. Το έργο αναμένει έγκριση χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών υπογραμμίζει ότι η ζημιά στον αγωγό αποκαταστάθηκε αλλά η πλήρης ομαλοποίηση της κατάστασης απαιτεί και την υποχώρηση της θολότητας.

«Σε κάθε περίπτωση, ο τελευταίος που έχει ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση είναι ο λαός της Θεσσαλονίκης, ο οποίος πληρώνει τα σπασμένα άλλων. Αυτό που δεν μπορεί να “ομαλοποιηθεί” είναι ο αντιπολιτευτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και εκεί που το υπέρμετρο μέγεθος της ευθύνης που της αναλογεί είναι παραπάνω από φανερό» αναφέρει η ανακοίνωση, και καταλήγει λέγοντας: «Για τη σημερινή Κυβέρνηση το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, στο οποίο πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση» καταλήγει.There are no comments

Add yours