Μπαλάφας: Όσα είπε για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

4384274

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που παραμένουν στις φυλακές της Αδριανουπόλεως, μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γιάννης Μπαλάφας, που τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να επιστρέψουν «χωρίς ανταλλάγματα και συμψηφισμούς».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπαλάφας τόνισε παράλληλα ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα, τήρηση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων αλλά και με ψυχραιμία.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος αν η αύξηση των ροών σχετίζεται με τη διάσκεψη της Βάρνας ή αν αποτελεί αποτέλεσμα της βελτίωσης του καιρού.

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι το προσφυγικό «θα κρατήσει καιρό». «Αυτό το πρόβλημα θα το έχουμε συνεχώς μπροστά μας όσο οι πόλεμοι καλά κρατούν και υπάρχουν άνθρωποι διωγμένοι και κυνηγημένοι» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Κροκόδειλους να βάλεις στο Αιγαίο αυτοί οι άνθρωποι μετακινούνται για κάπου καλύτερα και αυτό το πληρώνει η Ελλάδα ως χώρα πρώτης εισόδου, μαζί με την Ιταλία».There are no comments

Add yours