Ο Ερντογάν για τους δυο στρατιωτικούς : «Δεν είμαι υπεράνω της Δικαιοσύνης»

2018-03-26T190234Z_1242175138_RC1143E321D0_RTRMADP_3_EU-TURKEY

«Δεν είμαι υπεράνω της Δικαιοσύνης» είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία κατά τη συνάντησή του στη Βάρνα με τους Γιούνκερ και Τουσκ.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης της επιστροφής του από τη Βάρνα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Στην ευρωτουρκική σύνοδο συζητήθηκε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι συνελήφθησαν «επειδή πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν σε στρατιωτική μας περιοχή», είπε ο Ερντογάν και στη συνέχεια παρέθεσε τον διάλογο που είχε με τους ευρωπαίους ηγέτες.

«Εσείς είστε μεγάλος πρόεδρος, διασφαλίστε ότι θα τους αφήσουν ελεύθερους τους δύο στρατιωτικούς μου είπαν κι εγώ τους απάντησα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Τους εξηγήσαμε ότι το θέμα είναι στη δικαιοσύνη, τους επισκέπτονται οι οικογένειες και οι προξενικές αρχές».

hur

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά και στους Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα όπου διέφυγαν μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 σημειώνοντας: «Ασφαλώς τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο αυτοί που συζητούν σε βάθος το θέμα των δύο στρατιωτικών να μην συζητούν καθόλου το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα έπειτα από την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα στην Τουρκία».

Αν και υποστήριξε πως «εμείς ασφαλώς δεν διασυνδέουμε τα δύο θέματα», τόνισε πως «εκείνοι που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας είναι ακόμη στην Ελλάδα. Εμείς όταν τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν μιλούν καθόλου για αυτό το θέμα, λένε ότι πρέπει να αφεθούν αμέσως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».There are no comments

Add yours