Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του με οποιαδήποτε συμφωνία με την πΓΔΜ που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

4412593

«Οι ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε το ‘Μακεδονία’ και κανένα παράγωγο για το Σκοπιανό. Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου ‘Μακεδονία’ για τα Σκόπια», δήλωσε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς επανειλημμένως, εάν αυτή η θέση συνεπάγεται πολιτική ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: «Για να έρθει πρόταση στη Βουλή για το Σκοπιανό, θα πρέπει τα Σκόπια να πάνε σε αναθεώρηση του Συντάγματος και αυτό συνεπάγεται εκλογές στη γείτονα. Αν αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους, τότε και μόνο τότε θα έρθει πρόταση για το όνομα στη Βουλή. Μια τέτοια πρόταση θα την καταψηφίσουμε. Και αν χρειαστεί, τότε και με άλλο τρόπο θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία. Εάν φτάσουμε στο σημείο εκείνο θα το δούμε. Για να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχει κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς έχουμε αποφασίσει να πάμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τέλος».

Πρόσθεσε δε στη συνέχεια: «Εκτιμώ πως λύση στο Σκοπιανό δεν θα υπάρξει πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα, γιατί απλά δεν πρόκειται να έχουν γίνει μέχρι τότε εκλογές στα Σκόπια».

Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα: Στήριξη στην Ελλάδα από Τουσκ-Γιούνκερ

Αναφερόμενος, στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος επανέλαβε την πάγια θέση του πως πρόκειται για ομήρους, ενώ για το χαρακτηρισμό αυτό παρέπεμψε και στα όσα είχε δηλώσει την από την Ορεστιάδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα εισακούσει τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, από τη Βάρνα, ο οποίος ζήτησε τον άμεσο επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και μάλιστα πριν από το Πάσχα.There are no comments

Add yours