Αρωματική πράσινη σαλάτα με γκρέιπφρουτ και χαλούμι απ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

prasini-salata150670-Αντίγραφο-430×575

Υλικά

1 γκρέιπφρουτ
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σπόρους
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 καλή πρέζα αλάτι
85γρ. τυρί χαλούμι, σε χοντρά κομμάτια
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη ή μέλι
¼ φλιτζανιού μέντα φρέσκια, ψιλοκομμένη
¼ φλιτζανιού κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας
1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα ωμά ανάλατα, κομμένα

Διαδικασία

Ξεφλουδίζετε το γκρέιπφρουτ ακριβώς όπως θα ξεφλουδίζατε ένα πορτοκάλι. Παίρνετε το μισό γκρέιπφρουτ και το στύβετε με τα χέρια σας όσο καλύτερα μπορείτε, το χρειάζεστε για τη σάλτσα. Μην κρατήσετε τον πολτό. Παίρνετε το υπόλοιπο μισό γκρέιπφρουτ, το καθαρίζετε, το κόβετε σε κομμάτια και το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το κύμινο ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει τα αρώματά του (για 1 λεπτό περίπου). Ρίχνετε τα σπόρια στο χυμό γκρέιπφρουτ. Στη συνέχεια σε ένα δοχείο ρίχνετε το κύμινο με τον χυμό, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη (ή μέλι) και κλείνετε το καπάκι του. Ανακινείτε πολύ καλά το μίγμα και το αφήνετε στην άκρη.

Λαδώνετε ένα τηγάνι ελάχιστα και τοποθετείτε μερικές φέτες τυρί μέσα στο τηγάνι.

Τηγανίζετε το τυρί σε μεσαία φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφένιο και μετά αναποδογυρίζετε το τυρί για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις το τυρί ψηθεί το τοποθετείτε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα λάδια.

Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τη μέντα με τον κόλιανδρο και την πράσινη σαλάτα.

Ανακινείτε πάλι το δοχείο με τη σάλτσα και ρίχνετε το μισό πάνω στην πράσινη σαλάτα και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με τα κομμάτια γκρέιπφρουτ, το τυρί και τα αμύγδαλα. Ραντίζετε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρετε.



There are no comments

Add yours