Βασίλης Καλλίδης: Τσουρέκια Πασχαλινά!

IMG-20180326-WA0002.

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στα Τσουρέκια Πασχαλινά! Δείτε πως θα τα φτιάξετε.

Υλικά:

1 βούτυρο
1 φλ. γάλ
1 φλ. ζάχαρη
6 αυγά
5+1 φλ. αλεύρι ( 1300 γρ)
2 κυβάκια φρέσκια μαγιά ( περίπου 80 γρ)
1/2 φλ. νερό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. κοφτό τριμμένο κακουλ
1 κ.γ. κοφτό τριμμένο μαχλέπι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, όχι όμως να βράσουν. Αραιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προςοχή, χλιαρό νερό και όχι πολύ ζεστό!

Προσθέτουμε στο μείγμα τη μαγιά, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και ανακατεύουμε είτε με το μίξερ είτε με το χέρι. Ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά το αλεύρι στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά. Αλλιώς, συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι το ζυμάρι να γίνει λείο και ελαστικό. Μόλις η ζύμη γίνει λεία, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ανέβει, τουλάχιστον 2 με 2 1/2 ώρες.

Αφού περάσουν οι δύο ώρες τουλάχιστον, ζυμώνουμε το ζυμάρι για να φύγει ο αέρας το κόβουμε σε μπαλάκια όσο ένα μήλο. Πλάθουμε τα μπαλάκια σε μπαστούνια και μετά τα πλέκουμε σε πλεξούδες.

Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 1 ώρα. Αλείφουμε με ένα αυγό διαλυμένο σε νερό για να πάρουν ωραίο γυαλιστερό χρώμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

Ψήνουμε τα τσουρεκάκια στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά, στον αέρα, αν τα θέλουμε πιο μικρά ή λίγο υγρά, για 35 λεπτά εάν τα θέλουμε πιο μεγάλα η πιο κλασικά στο ψήσιμο.



There are no comments

Add yours