Υπέροχο Κοτόπουλο αλά κρεμ στον φούρνο απ τον Άκη Πετρετζίκη

recipe_main_Kotopoulo_ala_krem_ston_fourno

Συστατικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κ.σ. νοστιμιά
2 καρότα
2 κολοκύθια
2 κόκκινες πιπεριές
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ

50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. γάλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
150 γρ. blue cheese
100 γρ. ψωμί του τοστ
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. πάπρικα
50 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

ρόκα
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, τα καρότα, τα κολοκύθια και τις κόκκινες πιπεριές.

Στο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λαχανικά, 1 κ.σ. νοστιμιά, σοτάρουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να ψηθούν για 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ.

Στα φιλέτα κοτόπουλο ρίχνουμε 1 κ.σ. νοστιμιά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας για να πάει παντού.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι, τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.

Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε στο ταψί με τα λαχανικά.

Για τη μπεσαμέλ

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε
να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα ανακατεύοντας πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Όταν πάρει βράση, την αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε, μοσχοκάρυδο τριμμένο, blue cheese και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Όταν είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω στο κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Στο μπλέντερ προσθέτουμε το ψωμί του τοστ, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το ψωμί.

Όταν διαλυθεί το ψωμί ρίχνουμε την πάπρικα και ελαιόλαδο. Χτυπάμε πολύ λίγο ίσα ίσα να ενσωματωθεί το λαδί.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη μπεσαμέλ και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με σαλάτα ρόκας, πιπέρι και ελαιόλαδο.



There are no comments

Add yours