Κέικ νηστίσιμο

keik_nistisimo_olivemagazine-430×575

Υλικά

335γρ. αλεύρι μαλακό
12γρ. μπέικιν παουντερ
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού σόδα
110γρ. σταφίδα ξανθή
110ml ελαιόλαδο
225ml νερό

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο, τη σταφίδα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα.

Έπειτα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με σπάτουλα έως να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει όμορφα το γλυκό σας.



There are no comments

Add yours