Η Ρωσία απαντά στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας για εμπλοκή Πούτιν στην απόπειρα δολοφονίας Σκρίπαλ

ImageHandler (4)

Αβάσιμες και ασυγχώρητες» χαρακτηρίζει η Ρωσία τις δηλώσεις της Βρετανίας σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκρίπαλ, προειδοποιώντας πως θα υπάρξουν «αντίποινα» στις μαζικές απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από τη βρετανική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, έκρινε εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο, η απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ να έγινε με διαταγή του ίδιου του προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σε άμεση απάντησή του, το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «ασυγχώρητη παραβίαση του διπλωματικού πρωτοκόλλου» από τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.
Ο Ντιμίτρι Πέσκοφ δήλωσε πως «οποιαδήποτε αναφορά ή εμπλοκή του προέδρου μας στο περιστατικό αποτελεί σοκαριστικό και ασυγχώρητο διπλωματικό παράπτωμα».

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα αρνείται κάθε σχέση με την δολοφονική επίθεση στον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα και στην κόρη του, στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, στις 4 Μαρτίου.There are no comments

Add yours