Στην Βουλή ο Τσίπρας για την πρόταση της ΝΔ για Κουρουμπλή, Πολάκη, Ξανθό

4343792

Aργά το απόγευμα αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης της ΝΔ να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τους Κουρουμπλή, Πολάκη, Ξανθό.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει καταθέσει πρόταση συγκρότησης επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης και θα μιλήσουν 9 βουλευτές, οι 8 θα είναι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και ένας από τους ανεξάρτητους.

Στη συνέχεια από θα μιλήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Οι τρεις αναφερόμενοι υπουργοί θα πάρουν το λόγο για 20 λεπτά, ενώ από την πλευρά της Κυβέρνησης θα μιλήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζάνακόπουλος.

Η συζήτηση θα κλείσει με τους αρχηγούς των κομμάτων περίπου στις 10 το βράδυ οπότε και θα στηθούν οι τρεις κάλπες προκειμένου να διεξαχθεί η μυστική ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί όμως και νωρίς το πρωί στη Βουλή, όπου θα μιλήσει για την Ημέρα της Γυναίκας, στις 9:30. Σημειώνουμε πως σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δημοσιεύθηκαν χθες, οι γυναίκες στην Ελλάδα αμείβονταν κατά μέσο όρο 12,5% λιγότερο από τους άντρες το 2014 ενώ το 2015 η απόκλιση αυτή έφτασε στο 15%. Πέρα από το μισθολογικό χάσμα που χωρίζει τα δύο φύλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει οξυνθεί η βία κατά των γυναικών, ο σεξισμός και η πατριαρχική αντεπίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων. Παράλληλα, έχουν επιδεινωθεί οι εργασιακές συνθήκες για τις γυναίκες ενώ έχουν αυξηθεί οι απολύσεις εγκύων και η εργασιακή επισφάλεια.There are no comments

Add yours