Αυτό είναι το αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018

New Volvo XC40 – exterior

Όπως ανακοινώθηκε στο περιθώριο της 88Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, το νέο μέλος της οικογένειας των SUV της Volvo, το XC40, ανακηρύχτηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2018.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Μία διάκριση πολύ σημαντική για τη σουηδική μάρκα αφού όχι απλά πιστοποιεί τη δυναμική του premium compact SUV της αλλά είναι και η πρώτη φορά που ένα της μοντέλο κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο.

«Το timing με την διάκριση αυτή για το νέο μας XC40 είναι τέλεια. Για πρώτη φορά η Volvo έχει τρία SUV διαθέσιμα παγκοσμίως και το XC40 θα αποτελέσει σημαντικό αρωγό στην περαιτέρω ανάπτυξή μας», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, Hakan Samuelsson.

Συνολικά 60 δημοσιογράφοι από 23 χώρες και επτά μέσα του ειδικού Τύπου επιλέγουν κάθε χρόνο το ευρωπαϊκό COTY, σε ένα θεσμό που «τρέχει» από το 1964. Το XC40 επιβλήθηκε των Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, Citroen C3 Aircross, BMW 5-series, Seat Ibiza και KIA Stinger.

Το μοντέλο της Volvo που ήρθε να πλαισιώσει τα μεγαλύτερα XC60 και XC90 έχει ήδη περισσότερες από 20.000 παραγγελίες σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική ενώ σύντομα θα λανσαριστεί και στην Κίνα

Volvo Car Group President & CEO Håkan Samuelsson at the European Car of the Year award ceremony

Volvo Car Group President & CEO Håkan Samuelsson at the European Car of the Year award ceremony

Είναι το πρώτο μοντέλο της σουηδικής μάρκας που πατάει στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Vehicle Architecture), η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μοντέλα της σειράς 40, συμπεριλαμβανομένων και τον ηλεκτρικών εκδοχών.

Πλέον είναι διαθέσιμο και με τον 1.500άρη άμεσου ψεκασμού turbo βενζινοκινητήρα, έκδοση για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Στην διοργάνωση του Car Of The Year ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου έδωσε τους περισσότερους βαθμούς στο αυτοκίνητου που κέρδισε, δηλαδή το XC40.

Πιο αναλυτικά, ψήφισε ως εξής:

Volvo XC40: 7 βαθμοί
Citroen C3 Aircross: 5 βαθμοί
Seat Ibiza: 4 βαθμοί
Alfa Romeo Stelvio: 3 βαθμοί
Audi A8: 3 βαθμοί
Κia Stinger: 2 βαθμοί
BMW 5-Series: 1 βαθμόςThere are no comments

Add yours