Πίτα με τρεις γεμίσεις απ τον Άκη Πετρετζίκη

maxresdefault

Χρόνος εκτέλεσης 30′
Χρόνος ψησίματος 70′
Μερίδες 12-14

Συστατικά

450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
100 γρ. ελαιόλαδο

Για την 1η γέμιση

1 κ.γ. νοστιμιά
100 γρ. μπέικον
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φρέσκο θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
400 γρ. μανιτάρια champignon
300 γρ. τυρί κρέμα
2 κρεμμύδια φρέσκα
πιπέρι
Για την 2η γέμιση

½ κ.γ. νοστιμιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσινη πιπεριά
1 κ.γ. μαραθόσπορο
200 γρ. σπανάκι
φρέσκο δυόσμο
ξύσμα από 1 λεμόνι
200 γρ. τυρί φέτα
Για την 3η γέμιση

½ κ.γ. νοστιμιά
350 γρ. έτοιμο κοτόπουλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κάρι
50 γρ. λιαστή ντομάτα
300 γρ. ανθότυρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την πρώτη γέμιση

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια, ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο, μανιτάρια σπασμένα σε κομμάτια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πιπέρι, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη δεύτερη γέμιση

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, πράσο ψιλοκομμένο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, μαραθόσπορο και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε ξύσμα από λεμόνι, τυρί φέτα και νοστιμιά. Με ένα πιρούνι σπάμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για την τρίτη γέμιση

Στο τηγάνι προσθέτουμε το κοτόπουλο, ελαιόλαδο, τη νοστιμιά, σκόρδο ψιλοκομμένο και με μία κουτάλα σπάμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε κάρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη και σπάμε το ανθότυρο σε χοντρά κομμάτια.
Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Σε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. ρίχνουμε ελαιόλαδο. Στρώνουμε ανά δύο τα τέσσερα φύλλα κρούστας. Πασπαλίζουμε ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Όταν στρώσουμε το πέμπτο φύλλο κρούστας, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις 3 γεμίσεις. Απλώνουμε την κάθε μία στο 1/3 της επιφάνειας του ταψιού με τα φύλλα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων κρούστας προς τα μέσα και πιέζουμε με τα χέρια μας.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο που περισσεύει στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.



There are no comments

Add yours