Κατρούγκαλος : Δεν πρέπει να πέσουμε στην »παγίδα» αυτή – Τι λέει για του δυο στρατιώτες

ImageHandler (1)

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τοποθετήθηκε και για την προκλητική ανακοίνωση – επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: ««Είναι σαφές ότι η Ελλάδα πάντοτε υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η Τουρκία θέλει να μεγαλοποιεί τα γεγονότα και δε θέλουμε να πέσουμε στην παγίδα αυτή»
Για την προκλητική ανακοίνωση – επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που καλεί τον Προκόπη Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα πήρε θέση πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας: «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα πάντοτε υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η τακτική της άλλης πλευράς, στο κομμάτι που μπορεί να προβλεφθεί, είναι ότι θέλει να μεγαλοποιεί τα γεγονότα. Δεν πρέπει να πέσουμε στην »παγίδα» αυτή».

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον Σκάι, είπε: «Για την πλήρη διαμόρφωση της εικόνας είμαστε σε αναμονή. Πρέπει να ακολουθήσουμε το μάθημα ψυχραιμίας του πατέρα του λοχία Κούκλατζη που μίλησε δημοσίως. Δεν είμαστε με σταυρωμένα χέρια, κοιτώντας τι κάνει η
Τουρκία.Η υπόθεση βρίσκεται στην τουρκική δικαιοσύνη. Τα πραγματικά περιστατικά τα ξέρουμε από τις μαρτυρίες των στρατιωτικών. Δεν φοβόμαστε, γιατί παρακολουθούμε με εγρήγορση κάθε συμβάν. Τώρα, αν κάνουν τους στρατιωτικούς μας »πιόνια» στη »διπλωματική σκακιέρα» θα δράσουμε με τρόπο που η τουρκία θα το μετανιώσει αν το κάνει».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ενας νευρικός παίκτης, όπως η Τουρκία χάνει διπλωματικό κεφάλαιο, ένας παίκτης που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως εμείς, κερδίζει».There are no comments

Add yours