Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία συστήνει η Κυβέρνηση στους δυο στρατιώτες – Τι τονίζει ο Πρωθυπουργός

1139142

Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία συστήνει η κυβέρνηση προς όλες τις πλευρές σχετικά με τους Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται προφυλακισμένοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών τόνισε πως «χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά την οποία του ζήτησε να μεταφέρει μήνυμα στην τουρκική πλευρά για την ανάγκη για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης με την απελευθέρωση και επιστροφή των στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πως η Τουρκία «ροκανίζει» το χρόνο ενώ αν δεν συμπληρωθεί το κατηγορητήριο δεν θα είναι σαφείς οι προθέσεις της σχετικά με την τύχη των δύο στρατιωτικών.

Το παράδειγμα του τουρκογερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος κρατούνταν από τις τουρκικές αρχές επί ένα χρόνο χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία, αποδεικνύει τους ρυθμούς και τη βούληση της τουρκικής Δικαιοσύνης, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρατείνει τους χρόνους προφυλάκισης λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Το ανησυχητικό στην υπόθεση είναι ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τον ακριβή χρόνο έκδοσης του κατηγορητηρίου. «Υπάρχουν κρατούμενοι που περιμένουν δυο και τρία χρόνια για κατηγορητήριο»There are no comments

Add yours