Ζητούν από το δικαστήριο της Αδριανούπολης την αποφυλάκισή τους.

1111

Ένσταση κατά της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν οι δύο δικηγόροι Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandir, ζητώντας από το δικαστήριο της Αδριανούπολης την αποφυλάκισή τους.

Το τουρκικό πρακτορείο Dogan μεταδίδει ότι το δικαστήριο έχει ήδη αρχίσει να συζητά την υπόθεση. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η εξέταση της ένστασης θα ολοκληρωθεί σήμερα ή αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Άμυνας της χώρας μας έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι το κατηγορητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς δεν θα αλλάξει, δηλαδή δεν θα προστεθεί η κατηγορία της κατασκοπείας όπως είχαν μεταδώσει αρκετά τουρκικά ΜΜΕ.

Στο δικαστήριο έχουν φτάσει και οι γονείς των δύο στρατιωτικών, που αναμένεται να ζητήσουν άδεια από τον εισαγγελέα για να επισκεφτούν τους οικείους τους στη φυλακή.

Η οικογένειες των δύο στρατιωτικών έφτασαν νωρίς το πρωί με ιδιωτικό αυτοκίνητο στις Καστανιές, απ’ όπου τους παρέλαβε τζιπ του Στρατού με το οποίο πέρασαν τα σύνορα.

Η έκβαση της δίκης θα δείξει τις προθέσεις της Τουρκίας, αν θα χειριστεί το ζήτημα δηλαδή με τον τυπικό τρόπο που θα οδηγήσει στην άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων ή αν θα επιλέξει να περιπλέξει τα πράγματα, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση με την Ελλάδα.There are no comments

Add yours