Το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα με τον επόμενο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

4381359

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επόμενο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω twitter.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, συνεχάρη τον κ. Σολτς και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο.

«Τηλεφώνησα νωρίτερα στον Όλαφ Σολτς για να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο», έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter, συμπληρώνοντας – αναφερόμενος στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα για τη συμμετοχή στο μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό:

«Παρότι αυτή ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για τα μέλη του SPD, ελπίζουμε να αποδειχθεί καθοριστική για την αναδιαμόρφωση της γερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη στην κατεύθυνση της καθολικής ανάπτυξης, σε αντίθεση με τη λιτότητα».

Το SPD αποφάσισε τελικώς να συμμετέχει στον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό υπό την Άνγκελα Μέρκελ, απόφαση που ανοίγει το δρόμο για να ξεπεραστεί η πολιτική ρευστότητα των τελευταίων μηνών.There are no comments

Add yours