Θες κάτι απλό – γρήγορο και νόστιμο; Τονοσαλάτα με ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Απ τον Άκη Πετρετζίκη

recipe_main_tonosalata_me_zymarika_olikis_alesis

Χρόνος Εκτέλεσης 20′
Μερίδες 4-6

Συστατικά

500 γρ. φιογκάκι ολικής αλέσεως

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

320 γρ. τόνο σε νερό

300 γρ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

ξύσμα από 2 λάιμ

χυμό από 1 λάιμ

½ αγγούρι

100 γρ. λιαστή ντομάτα

100 γρ. καλαμπόκι.

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

2 κρεμμύδια φρέσκα

2 κ.σ. μαϊντανό

2 κ.σ. δυόσμο

200 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Για το σερβίρισμα

κριθαροκούλουρο

ελαιόλαδο

πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την τονοσαλάτα

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει και προσθέτουμε ελαιόλαδο, τον τόνο, πιπέρι και σοτάρουμε.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε το αγγούρι ψιλοκομμένο, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το καλαμπόκι, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες, τον τόνο από το τηγάνι, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, δυόσμο ψιλοκομμένο, τυρί τσένταρ τριμμένο, τα κρύα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε φρέσκα μυρωδικά.

Σερβίρουμε με κριθαροκούλουρο σπασμένο σε μικρά κομμάτια, ελαιόλαδο και πιπέρι.



There are no comments

Add yours