Θυμωμένος και αγανακτισμένος ο Νίκος Τόσκας. – Ποιές είναι οι δηλώσεις του;

4186298-353×221

Θυμωμένος από την αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας στα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, δηλώνει ο Νίκος Τόσκας. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι αγανακτισμένος με τον Γιώργο Καμίνη σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφαλείας στην Αθήνα, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να καλεί τον δήμαρχο Αθηναίων «να αλλάξει και καμία λάμπα».

Δεν κρύβω καθόλου ότι είμαι και θυμωμένος και έχω δώσει αυστηρές οδηγίες στην Ελληνική Αστυνομία, γιατί ενώ κατά καιρούς, έχω αναλάβει και εγώ προσωπικά ευθύνες, ίσως παραπάνω από αυτές που αναλογούν, έχω δώσει συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς έχει επιδείξει αρκετές σημαντικές επιτυχίες. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος με διάφορα περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας μέσω του Real FM.

Για να συμπληρώσει: «Και αναφέρομαι στην αντίδραση της Αστυνομίας γιατί πράγματι υπήρξαν αποτυχίες, υπήρξαν λανθασμένες ενέργειες, υπήρξαν και αδράνειες οι οποίες καυτηριάστηκαν και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στους υπηρεσιακούς φορείς».

Ο υπουργός σημείωσε στη συνέχεια ότι «υπήρξε και σχεδιασμός, υπήρξαν και συγκεκριμένες οδηγίες από την πολιτική ηγεσία, από εμένα στους υπηρεσιακούς φορείς, ώστε να μην γίνουν αυτά που έγιναν, άρα για αυτό μίλησα πριν για αποτυχία και αδράνεια, η οποία καυτηριάστηκε και έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες».

«Τα επαναλαμβανόμενα λάθη δεν μπορεί να μην ελέγχονται»

Ο κ. Τόσκας ανακοίνωσε έκτακτο σχέδιο με πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας από αύριο το πρωί. «Εγώ δεν μιλάω θεωρητικά, άνθρωπος της πράξης είμαι και γι’ αυτό από αύριο το πρωί θα υπάρχουν 200 επιπλέον αστυνομικοί, οι οποίοι πήραν οδηγίες και από εμένα και από τη φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, σήμερα το πρωί, και οι οποίοι θα ελέγχουν και θα επιτηρούν και θα αστυνομεύουν το κέντρο της Αθήνας. Είναι μία αρχική ενέργεια, καθώς το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών που θα κάνουν πεζές περιπολίες και το μέτρο αυτό θα επεκταθεί στην Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις».

Επίσης, αποκάλυψε ότι υπήρξε προειδοποίηση από την πλευρά του, λέγοντας:
«Έχουν δοθεί οι οδηγίες, έχει υπάρξει ο έλεγχος και έχουν ειπωθεί στους αστυνομικούς οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν εφόσον δεν τηρηθεί κατά γράμμα, εφόσον δεν τηρηθούν οι οδηγίες που έχω δώσει».

«Είμαι αγανακτισμένος με τον Καμίνη»

Όσον αφορά την κριτική που του άσκησε ο κ. Καμίνης,
απάντησε: «Δεν μπορώ αγανακτισμένος να μην πω, ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου απέναντι στο συγκεκριμένο άνθρωπο, σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφαλείας. Πέρα από την πολιτική των καναλιών και των εντυπώσεων υπάρχει, τέλος πάντων, και ο χώρος της πράξης. Ας αλλάξει και καμία λάμπα.

Δεν νομίζω να τον εμποδίζει κανένας είτε στα Εξάρχεια, είτε οπουδήποτε αλλού να ασχοληθεί και με τα θέματα τα δικά του, αλλά και με τα θέματα ασφάλειας… Τα βασικά, τα οποία του ζητάμε, όχι εγώ, η Ελληνική Αστυνομία να υλοποιήσει».There are no comments

Add yours