Άφησαν το σέξ και ανέλαβαν τους ανθρώπους.

shutterstock_155157218-353×221

Την ώρα που προκαλούν μεγάλη αναταραχή στις ζωές των ανθρώπων με την εμφάνισή τους, ίσως μας ανακουφίσει το γεγονός πως για να το κάνουν αυτό, είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν πίσω τους το σεξ.

Αυτό μας λέει μελέτη του Duke University, που καταλήγει πως ο μικροσκοπικός οργανισμός Trichophyton rubrum έχασε την ικανότητά του να αναπαράγεται σεξουαλικά ώστε να εξελιχθεί έτσι που να μπορεί να ζει στο ανθρώπινο σώμα.

Οι μύκητες των νυχιών προσβάλλουν το 1/4 της ανθρωπότητας, καθώς ο μικροοργανισμός έχει εξελιχθεί να τρέφεται με τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας αποφεύγοντας μαεστρικά τις απόπειρές μας να τον σκοτώσουμε. Μόνο που τελικά στη διαδικασία της απόκτησης ειδικών γενετικών προσαρμογών θα χάσεις αναγκαστικά κάτι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, την ικανότητά σου να αναπαράγεσαι φυσιολογικά.

Οι επιστήμονες ήξεραν ήδη πως η συγκεκριμένη κατηγορία μυκήτων αναπαράγονταν μέσω κλωνοποίησης, παρά το γεγονός της ύπαρξης δύο διαφορετικών φύλων. Αναρωτιόνταν πάντως αν μπορούσαν να κάνουν σεξ, καθώς διαθέτουν διακριτά φύλα.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Genetics» ανέλυσε το γονιδίωμα του μύκητα T. rubrum από διάφορες ηπείρους και βρήκε πως έχει απωλέσει την ικανότητα φυσιολογικής σεξουαλικής αναπαραγωγής.

ofoigfisbbbsfsidixlkajwe1

Αυτή η εκπληκτικά υψηλή κλωνικότητα είναι αξιοσημείωτη και υποδεικνύει ότι αυτός ο οργανισμός έχει εξελιχθεί ικανοποιητικά ώστε να ζει στους ανθρώπους», μας λέει η επικεφαλής της έρευνας Christina Cuomo.

Τα νέα, μας λένε οι ερευνητές, είναι καλά για τους ανθρώπους και κακά για τους μύκητες, μιας και χωρίς σεξουαλική αναπαραγωγή, η εξέλιξη λαμβάνει χώρα με έναν απίστευτα αργό ρυθμό. Κάτι που δεν επιτρέπει στον μύκητα να προσαρμόζεται τόσο γρήγορα στις θεραπείες καταπολέμησής του, όσο γρήγορα μπορούμε να τις αναπτύξουμε δηλαδή…There are no comments

Add yours